Проследете Дебат за Евровизия – ключовият сблъсък между водещите кандидати

...
 Проследете Дебат за Евровизия – ключовият сблъсък между водещите кандидати
Коментари Харесай

Дебат за Евровизия: Кой ще бъде следващият председател на ЕК?

 

Проследете Дебат за Евровизия – основният конфликт сред водещите претенденти за председателството на Европейската комисия. Той се организира в Брюксел и е проведен от Европейския съюз за радио и телевизия.

Гледайте онлайн дебата за бъдещето на Европа в този материал.

Участниците са:

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

Валтер Байер (Австрия,  Европейска левица );Сандро Гоци (Италия,  Renew Europe Now );Урсула фон дер Лайен (Германия,  Европейска национална партия (ЕНП );Тери Райнтке (Германия,  Европейски зелени );Никола Шмит (Люксембург,  Партия на европейските социалисти (ПЕС) .

Петимата претенденти ще дебатират по тематиките:

Икономика и заетостОтбрана и сигурностКлимат и околна средаДемокрация и лидерствоМиграция и границиИновации и технологии

Въпросите задават от публиката в пленарната зала, от феновете, които гледат от прояви, проведени от бюрата за връзка на Парламента в страните членки на Европейски Съюз (изпращани посредством обществените медии), и от двамата модератори. Кандидатите се изправят и пред самостоятелни въпроси от модераторите, което е оригиналност в дебата на Евровизия през 2024 година

Модератори са Мартин Резничек и Анелис Бек.

Гледайте дебата за бъдещето на Европа онлайн в този материал:

Кои са участниците в Дебата за Евровизия?

Валтер Байер

Валтер Байер (Виена, 1954 г.) е spitzenkandidat (водещ кандидат) на Партията на Европейската левица за президент на Европейската комисия за европейските избори през 2024 година Произхождащ от антифашистко семейство, той има докторска степен по стопанска система от Виенския университет с изявления като Принципът на измамата: от огромните разкази до новия език на политиката (2007), Краткият век – комунизмът в Австрия (2007 г.). 2009) и Марксизмът: История и тематики на една практическа доктрина (2023).

Той става политически деен по време на студентските си години, като е определен за ръководител на Комунистическия студентски съюз през 1977 година и оспорва през 1981 година кандидатурата на неонацистка група на изборите за студентски организации, което води до удивително решение на Конституционния съд през 1985 година и разпускането на ANR и NDP.

През 1981 година той е съорганизатор на огромната проява за мир „ Предотвратяване на нуклеарна война – разоръжаване “, а през 1983 година той е оратор на 100 000 Марш на мира.

Байер беше народен ръководител на Комунистическата партия на Австрия (KPÖ) от 1994 до 2006 година и беше редактор на австрийското списание Volksstimme. От 2000 година той работи върху разговора сред атеисти и католици посредством плана DIALOP, водещ през последните години до срещи с папа Рацингер и папа Франциск.

От 2007 година до 2022 година той е политически координатор и член на борда на transform! европейска мрежа.

През декември 2022 година е определен за ръководител на Партията на европейската левица. Оттогава той работи за единение и съюзи сред прогресивни и демократични сили и пази нуждата от трансформиране на европейската политика за справяне със обществените и екологичните провокации в интерес на болшинството.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР